Despre noi

The mind cannot foresee its own advance.

F. A. Hayek

Asociația Literati a fost creată în anul 2006, iar activitatea acesteia s-a concentrat pe două paliere principale: cultură și educație. În domeniul culturii, Asociația Literati a derulat în perioada 2007-2010 peste 10 de spectacole de dans modern și dans popular dedicate tinerilor români. Printre activitățile culturale mai recente, amintim organizarea Galei de Balet „Carmen Sylva” din 20 ianuarie 2020 la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, proiectul „Arta pe Scena Nouă” dar și concerte de muzică jazz precum Concertul Ahn Trio din Aprilie 2019 de la Castelul Peleș și Seara de Jazz de la Bistro Matrioska în București.

În domeniul educațional Asociația Literati a fost activă în sistemul educațional pre-universitar și universitar din România, oferind sprijin financiar pentru proiecte educationale si consiliere tehnică pentru dezvoltarea programelor de e-learning. Printre activitățile asociației se numără organizarea de workshop-uri internaționale pe teme de economie, dedicate elevilor de liceu – Economic Thinking Workshop organizat în parteneriat cu organizația americană Economic Thinking în perioada 22-23 Aprilie 2016; finanțarea și editarea de jurnale științifice în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București – Romanian Journal of History and International Studies, re-editarea și distribuirea cu titlu gratuit a unor cărți de economia mediului parteneriat cu Foundation for Economics and the Environment din Montana, SUA – Editura FREE; derularea de scoli de vară împreună cu Institute for Economic Studies Europe (3 în vara 2018 în Georgia, Bulgaria și Germania).

Echipa:

Christian Năsulea
Președinte

Christian Năsulea predă economie la Facultatea de Istorie a Universității din București și este membru fondator al Asociației Literati.

Angela Năsulea
Vice-Președinte

Angela Năsulea este Director al Clubului Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic și Vice-Președinte al Asociației Literati.

Diana Năsulea
Vice-Președinte

Diana Năsulea este doctorand în economie la Academia de Studii Economice și Vice-Președinte al Asociației Literati.

Date fiscale și juridice

Adresa: Str. Republicii Nr. 202, Comarnic, Prahova
CIF: 18855907
Nr. înregistrare Registrul Național ONG: 25423/A/2019
Nr. înregistrare Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor al Judecătoriei Sinaia: 6/AF/2006; 3/AF/2019

IBAN RO27 RNCB 0208 0571 9219 0001
Deschis la: BCR Campina