Lecții de Economie

Una dintre problemele principale cu care se confruntă societatea românească în secolul al XXI-lea este reprezentată de educație. Sistemul educațional, supus reformării încă de la începutul anilor ‘90, a eșuat sistematic în a oferi servicii educaționale de calitate și în a forma o societate educată, implicată civic, antreprenorială și responsabilă. Inspirați de modelul oferit de sistemele educaționale occidentale, considerăm că inițiativa privată reușește cu succes să ofere alternative viabile și complementare educației tradiționale. Mai mult decât atât, în era Internetului, viitorul educației se mută în online, iar capacitățile de dezvoltare tehnologică sprijină acest demers.

Asociația Literati își propune crearea unei platforme online, intitulată www.lectiideeconomie.ro care să ofere distribuirea gratuită a unor cursuri de economie, antreprenoriat și educație financiară care să abordeze atât subiecte ale programei educaționale propuse de Ministerul Educației Naționale, cât și tematici conexe. Obiectivul este acela de a le oferi atât tinerilor interesați materiale de calitate, în limba română, accesibile gratuit, cât și profesorilor de liceu, o sursă de inspirație pentru predarea orelor de economie. Ideea noastră este SMART pentru că își propune să mute educația în online, să folosească tehnologia pentru a transmite rapid informația și pentru că folosim exemple de zi cu zi redate prin animații grafice pentru a oferi conținut atractiv, ușor de înțeles și de actualitate.

Proiectul se adresează în principal elevilor de liceu, apoi profesorilor de economie și educație antreprenorială, iar în secundar tuturor persoanelor interesate de a înțelege concepte și teorii economice, financiare și antreprenoriale.

Lectiideeconomie.ro este un proiect 100% digital. Credem că viitorul educației este în online, iar un trend în acest sens poate fi observat în școlile și universitățile din țările dezvoltate unde cursurile online devin parte a curriculei obligatorii. Nu doar tinerii trebuie să se adapteze sistemului educațional ci și noi toți trebuie să adapăm educația lumii în care trăiesc aceștia. Cei mai mulți tineri dețin un calculator/laptop și un smartphone, iar conexiunea la internet nu mai este de mult un lux. Proiectul nostru nu necesită niciun cost suplimentar pentru ei și îndrăznim chiar să spunem că nu îi va costa nici timp. De ce? Pentru că filmulețele pot fi vizionate de oriunde, adică în timpul unei călătorii cu autobuzul sau la o plimbare cu cățelul. Cisco prezicea din 2016 că video este viitorul în online, iar creșterea utilizării platformelor de tip Snapchat și Instagram ne confirmă acest lucru. Noi folosim tot ceea ce atrage tinerii în ziua de azi: video, audio, grafică, animații și mai ales social media pentru distribuire în masă.

lectiideeconomie.ro